AVROTROS: Joost Klein maakte dreigende beweging naar cameravrouw

AVROTROS: Joost Klein maakte dreigende beweging naar cameravrouw

Geplaatst op 11 mei 2024, om 17:44 uur

BUITENLAND – Joost Klein is officieel gediskwalificeerd door de organisatie van het Eurovisiesongfestival en zal vanavond niet op het podium in Malmö verschijnen. Dit besluit volgt op een klacht wegens bedreiging tegen de 26-jarige artiest.

Avrotros heeft op haar website aangegeven: “Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt. Van dit incident is melding gemaakt, gevolgd door een onderzoek van de EBU en politie.”

Foto: Eurovision
Lees ook: Joost Klein gediskwalificeerd na bedreigen medewerker songfestival