16-jarige jongen aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

16-jarige jongen aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

Geplaatst op 11 mei 2024, om 13:55 uur

VLAARDINGEN – Vrijdag op zaterdagnacht heeft de politie in Vlaardingen een 16-jarige jongen uit Maassluis gearresteerd. Hij gedroeg zich verdacht in de straat waar een loodgieter woont die al meerdere malen het doelwit is geweest van explosies en brandstichtingen. Of de jongen materialen bij zich had die kunnen worden gebruikt voor het veroorzaken van een ontploffing, is nog niet bekend, aldus Rijnmond.

Dit is niet de eerste keer dat de politie actie onderneemt bij de woning van deze loodgieter. Vorige maand werd een 14-jarige jongen aangehouden in de buurt van het huis, bij wie na controle explosieven werden gevonden. Eerder waren ook twee jongens van 15 en 16 jaar uit Vlaardingen opgepakt die in het bezit waren van voorwerpen bedoeld voor het uitvoeren van aanslagen, volgens politieberichten.

De loodgieter uit Vlaardingen is al langer dan een jaar het doelwit van gewelddadige incidenten, met meer dan tien aanslagen op zijn woning, bedrijf en andere gerelateerde locaties. Deze acties hebben voor onrust gezorgd onder de buurtbewoners, die aangeven zich niet langer veilig te voelen.

Een recente explosie, die drie bewoners verwond naar het ziekenhuis zond, heeft veel impact gehad. Het betreffende huis staat op naam van de moeder van de loodgieter, die zelf van de gemeente een gebiedsverbod heeft gekregen voor onder meer zijn eigen huis. Het Openbaar Ministerie en de burgemeester overwegen een beloning uit te loven voor de tip die leidt naar de dader(s) van deze aanslagen.