Jongen (16) overlijdt na steekincident; politie pakt verdachte op

Jongen (16) overlijdt na steekincident; politie pakt verdachte op

Geplaatst op 8 mei 2024, om 08:06 uur

HELMOND – Bij een steekincident aan De Watermolenwal vannacht raakte een 16-jarige jongen zwaargewond. Hij overleed vanochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een 20-jarige Helmonder is aangehouden. Agenten verdenken hem van betrokkenheid bij het incident.

Melding
Agenten kregen rond middernacht melding van een steekincident aan de Watermolenwal in Helmond en troffen het slachtoffer uiteindelijk op het nabijgelegen Piet Blomplein aan. De 16-jarige jongen bleek ernstig gewond door een steekvoorwerp. Gelet op de ernst van de steekverwondingen zijn de hulpdiensten direct met levensreddende handelingen gestart. Het slachtoffer is daarna overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed.

Onderzoek en aanhouding
De politie startte vannacht een onderzoek naar dit steekincident. Een 20-jarige man uit Helmond stond vlak bij het slachtoffer. Hij is op basis van het eerste onderzoek door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. De Helmonder is ingesloten op het bureau en wordt vandaag verhoord.

Er wordt uitgebreid (sporen- en buurt)onderzoek gedaan op de plek waar het slachtoffer en de verdachte zijn aangetroffen om helder te krijgen van wat er zich precies heeft afgespeeld.

Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar en agenten houden er sterk rekening mee dat een ruzie voorafging aan het steekincident.

Foto’s: Harrie Grijseels