Brand in schuur leidt naar drugslab en grote partij synthetische drugs

Brand in schuur leidt naar drugslab en grote partij synthetische drugs

Geplaatst op 6 mei 2024, om 18:50 uur

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Zoals eerder gemeld heeft donderdagavond brand gewoed in een schuur aan de Achterdijk. Uitgebreid onderzoek van specialisten heeft inmiddels uitgewezen dat in het uitgebrande pand een amfetamine lab gezeten heeft. De 51-jarige bewoner werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zijn grote hoeveelheden synthetische drugs aangetroffen, onder meer 180 kilo amfetaminepasta.

Donderdagavond werd omstreeks 22.00 uur een brand in een houten schuur gemeld. Ter plaatse waren diverse kleine ontploffingen te horen. De brandweer heeft de brand geblust. In de schuur heeft een drugslab gezeten. Volgens specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen gaat het om een amfetamine lab.

Onderzoek
Uit het politieonderzoek is verder gebleken dat kort na het uitbreken van de brand vanaf het erf de 51-jarige bewoner wegreed in een auto en die verplaatste. Dit voertuig werd namelijk door agenten in de omgeving aangetroffen. In de auto stonden twee kratten met daarin synthetische drugs. Bij het politieonderzoek zijn grote hoeveelheden amfetaminepasta, amfetamineolie, methamfetamine en grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen.