Evacuatie door brand in verpleeghuis

Evacuatie door brand in verpleeghuis

Geplaatst op 30 april 2024, om 07:59 uur

EDE – In Ede heeft een grote brand gewoed bij verpleeghuis Maanderzand aan de Louise Henriettelaan. De brand brak uit rond 01:00 uur in een technische ruimte van het complex, dat bestaat uit drie bouwlagen. Door de brand verspreidde rook zich snel door het gebouw.

De brandweer was snel ter plaatse met meerdere voertuigen en kreeg het vuur vlug onder controle. Vanwege de rookontwikkeling moesten ongeveer 15 bedlegerige bewoners met hun bedden worden geëvacueerd naar de aula van een nabijgelegen vestiging van hetzelfde verpleeghuis. Bij de evacuatie waren veel agenten, brandweerlieden en omstanders betrokken.

Gelukkig raakte geen van de bewoners gewond, maar enkele zorgmedewerkers werden nagekeken wegens rookinhalatie. Er is momenteel nog onzekerheid of de bewoners vannacht terug kunnen keren naar hun kamers. De hulpdiensten zijn nog in overleg over deze kwestie.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt verder onderzocht.

Foto’s: Persbureau Heitink