Automobilist aangehouden die doorreed nadat hij fietsster raakte en meesleepte

Automobilist aangehouden die doorreed nadat hij fietsster raakte en meesleepte

Geplaatst op 26 april 2024, om 14:20 uur

MIDDELBURG – De politie heeft een 34-jarige man uit Middelburg aangehouden omdat hij doorreed na een ongeluk op de Langevielebuitbrug. Dat gebeurde donderdagavond. Hij zou met zijn auto met aanhanger een fietsster geraakte hebben, waarna hij haar een stuk meesleepte.

Rond 20.00 uur zagen verschillende getuigen de man met een flinke vaart en een ruime bocht de Langevielebuitenbrug oprijden. Aan het begin van de brug raakt hij een 35-jarige vrouw uit Middelburg die daar fietste. De fiets kwam daardoor vast te zitten en werd samen met de vrouw een heel stuk meegesleurd.

Tientallen meters verderop kwam de auto tot stilstand en stapte de bestuurder uit. Volgens getuigen maakte hij de fiets los en zette deze tegen een paaltje. Vervolgens stapte hij weer in de auto en reed weg, zonder zich te bekommeren om de vrouw. Zij raakte lichtgewond en is ontzettend geschrokken. Omstanders schoten haar te hulp. De man werd iets later thuis aangehouden. Hij zit nog vast.