Achtervolging eindigt in aanrijding met politiewagen

Achtervolging eindigt in aanrijding met politiewagen

Geplaatst op 23 april 2024, om 16:06 uur

NIJMEGEN – De politie heeft dinsdagmiddag langere tijd achter een auto aangezeten. De achtervolging eindigde in een aanrijding met een politiebus.

De auto reed vanaf het Gaziantepplein tegen het verkeer de Neerbosscheweg op. Daarbij botste hij tegen een personenauto en een politiebus. De bestuurder werd direct aan zijn auto geboeid, in afwachting van de ambulancedienst en brandweer. De weg werd afgesloten voor verkeer.

Een traumahelikopter landde om het Mobiel Medisch Team af te zetten. De brandweer knipte de achterdeur aan de bijrijderskant uit de auto om de bijrijdster te bevrijden. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder is aangehouden en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

De weg is vanaf de O.C Huismanstraat afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht en komt later vandaag met meer informatie.

Foto’s: Persbureau Heitink