Vier medewerkers in keuken op dezelfde avond onwel, hotel ontruimd

Vier medewerkers in keuken op dezelfde avond onwel, hotel ontruimd

Geplaatst op 21 april 2024, om 08:20 uur

ZEVENBERGEN – Het Fletcher Hotel aan de Schansdijk in Zevenbergen moest zaterdagavond ontruimd worden nadat vier keukenmedewerkers onwel werden. Deze incidenten, die zich over de avond verspreidden en niet gelijktijdig plaatsvonden, leidden rond negen uur tot het inschakelen van de hulpdiensten, waaronder de brandweer en ambulance. Hierdoor moesten alle 120 gasten het hotel verlaten en werden zij opgevangen in touringcars op het terrein.

De variërende symptomen van het personeel maakten het moeilijk om de oorzaak te bepalen, met speculaties over een gaslek, koolmonoxidevergiftiging, voedselvergiftiging of een defect in het ventilatiesysteem, meldt Omroep Brabant. Uiteindelijk toonden metingen door de brandweer geen aanwezigheid van gevaarlijke stoffen aan, en bleek een virus dat al onder het personeel heerste de oorzaak te zijn. Dit was een ongebruikelijke samenloop van omstandigheden waarbij juist deze medewerkers, tegelijkertijd werkzaam in de keuken, werden getroffen.

Volgens de Veiligheidsregio was de situatie, ondanks de vreemde omstandigheden, niet ernstig en konden alle gasten tegen half elf ’s avonds weer terugkeren naar het hotel. Het hotel zelf gaf geen reactie die avond.

Foto’s: Tom van der Put