16 en 17-jarige aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief

16 en 17-jarige aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief

Geplaatst op 19 april 2024, om 16:39 uur

AMSTERDAM – Op donderdag rond 23.45 uur merkten agenten een scooter op die op de Reimerswaalstraat in Amsterdam-West reed. De bestuurders trokken de aandacht van de politie omdat een van hen geen helm droeg.

Bij een controle bleek dat een van de verdachten een vuurwapen bij zich had, en de agenten ontdekten ook een mogelijk explosief. De twee jongens, van 16 en 17 jaar oud, zijn aangehouden en zullen worden ondervraagd.

Onmiddellijk zijn de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse gekomen. Zij hebben onderzoek gedaan naar het mogelijke explosief en hebben het voorwerp in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Foto’s: Michel van Bergen