Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind

Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind

Geplaatst op 17 april 2024, om 14:43 uur

BINNENLAND – Het KNMI heeft woensdagmiddag een waarschuwing uitgegeven voor onweer, hagel en harde windstoten in verschillende provincies. In Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geldt tot 18.00 uur code geel.

Er worden ’s middags onweersbuien verwacht, gepaard met hagel en windstoten tot 65 kilometer per uur. Lokale gladheid op de wegen door hagel is mogelijk.

De buien zullen vanavond afnemen. Momenteel geldt de weerwaarschuwing tot 18.00 uur.

Afgelopen maandag gold in het hele land code geel vanwege onweersbuien en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Dit leidde tot vertragingen en annuleringen op Schiphol en tot het stilleggen van hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Rotterdam vanwege de harde wind.