UPDATE: Arbeidsmigrant gewond door brand in loods

UPDATE: Arbeidsmigrant gewond door brand in loods

Geplaatst op 15 april 2024, om 10:36 uur

HAAREN – In een loods van een fruitteler aan de Berktweg in Haaren brak maandagochtend brand uit, waarbij vijftien arbeidsmigranten die daar wonen betrokken waren. Twee van hen hebben rook ingeademd, terwijl een man brandwonden heeft opgelopen en naar het ziekenhuis is vervoerd. De loods herbergt appartementen voor seizoenarbeiders, volgens de Veiligheidsregio. De bewoners ontdekten de brand rond 7:30 uur en konden tijdig evacueren, hoewel twee van hen lichte verwondingen opliepen.

De situatie leidde al snel tot een opschaling naar grote brand, omdat het vuur dreigde over te slaan naar aangrenzende kassen. Dit kon uiteindelijk worden voorkomen. Rond 8:30 uur werd gemeld dat het kassencomplex niet langer in gevaar was. Na twee uur was de brand onder controle, maar de brandweer zal nog geruime tijd aanwezig blijven voor het nablussen, wat enkele uren kan duren. Volgens de Veiligheidsregio is de schade aan de loods aanzienlijk en moet het gebouw als verloren worden beschouwd. Er zal worden gezocht naar alternatieve huisvesting voor de bewoners. Ook de aangrenzende kassen hebben schade opgelopen. Vanwege de afgelegen plaats van de loods in het buitengebied was het moeilijk om voldoende bluswater te verkrijgen. Daarom heeft de brandweer drie watertanks en watertransport ingezet. Watertransport is een systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden water zelf kan vervoeren naar plekken waar het lastig is om aan bluswater te komen. Er zijn ook drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om het vuur te bestrijden.

De Veiligheidsregio adviseert mensen om weg te blijven van de rook, hoewel deze nauwelijks zichtbaar is, zo meldt de Veiligheidsregio. Er zijn geen gevaarlijke stoffen op het terrein gemeten.

Foto’s: Jeroen Stuve