DSI opgeroepen voor verwarde man in raam

DSI opgeroepen voor verwarde man in raam

Geplaatst op 9 april 2024, om 14:53 uur

HAARLEM – Op dinsdagochtend hield de politie zich bezig met een verwarde man in Haarlem, die zich in een raam van een woning aan de Geweerstraat bevond en onbegrepen gedrag vertoonde. Ondanks herhaalde pogingen weigerde hij uit eigen beweging naar beneden te komen.

Om de situatie te de-escaleren en de man veilig te laten afdalen, werden onderhandelaars van de politie ter plaatse geroepen. Toen hun inspanningen geen resultaat opleverden en de man in het raam bleef zitten, werd de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingeschakeld.

Een team van de DSI werd met spoed naar Haarlem gestuurd. Terwijl het team zich gereedmaakte voor de operatie, besloot de man uiteindelijk op eigen initiatief naar beneden te klimmen. Na een moment van ontspanning in de achtertuin werd hij door de politie overgebracht naar een geschikte zorginstelling.

Foto’s: Michel van Bergen