Politie maakt einde aan illegaal feest in gekraakt pand

Politie maakt einde aan illegaal feest in gekraakt pand

Geplaatst op 7 april 2024, om 08:53 uur

BEST – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een einde gemaakt aan een illegaal feest in een kraakpand aan De Maas in Best.

Er kwamen vele klachten uit de omgeving van geluidsoverlast, onder meer van een naastgelegen hotel. Rond 2.15 uur is, met grote politiemacht, de ontruiming van het pand gestart. Op het terrein van het zogeheten Vrijetijdscentrum aan De Maas in Best stonden vele auto’s en busjes van de feestgangers geparkeerd, ook in de omgeving stonden veel auto’s. De politie moest meermaals de wapenstok gebruiken omdat feestgangers het terrein niet wilde verlaten. Ook werden verschillende politiehonden ingezet om het terrein en de straat schoon te vegen.

De politie zorgde ervoor dat het aggregaat onklaar werd gemaakt en nam delen van de geluidsinstallatie in beslag. Veel feestvierders waren niet te spreken over de hardnekkige aanpak van de politie. Ook werden meerdere ambulances ingezet om gewonden te vervoeren, over de ernst van de opgelopen verwondingen en hoe deze zijn opgelopen is ons niet bekend. Rond 4.00 uur had de grootste groep feestgangers het bedrijventerrein in Best verlaten.