Loods met vrachtwagens volledig in de as gelegd door zeer grote brand

Loods met vrachtwagens volledig in de as gelegd door zeer grote brand

Geplaatst op 7 april 2024, om 09:53 uur

PINGJUM – In Pingjum is een loods volledig afgebrand. Op de kruising van de Kleinehuisterweg en de Strandweg brak brand uit in een grote loods van 30 bij 100 meter, die meerdere vrachtwagens huisvestte.

Vanwege de omvang van de loods werd de brand snel opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Brandweerteams uit Harlingen, Bolsward en Makkum rukten uit om de brand te bestrijden. De eerste melding van de brand werd iets na 05.00 uur. Door de hevige rookontwikkeling verstuurde de brandweer een NL-alert en adviseerde om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

De Kleinehuisterweg werd voor verkeer afgesloten. Tegen 07.00 uur was het vuur onder controle, maar de loods is als verloren beschouwd.

Foto’s: SRFotografie