Auto vliegt in brand op snelweg, bestuurder op tijd eruit

Auto vliegt in brand op snelweg, bestuurder op tijd eruit

Geplaatst op 6 april 2024, om 17:00 uur

BOXTEL – Op de snelweg A2 bij Boxtel brandde zaterdagmiddag een personenauto volledig uit. Rond 15.55 uur werd de brandweer gealarmeerd, bij aankomst van de spuitgasten stond het voorruit al volledig in lichterlaaie.

Het vuur was snel gedoofd maar van het voertuig bleef weinig over. Het voertuig stond op de snelweg tussen Vught en Boxtel op vluchtstrook kort voor afrit Boxtel-Noord. Er vielen geen gewonden, de chauffeur stond achter de vangrail op de parallelweg. Een bergingsbedrijf is ter plaatse en zal het voertuig afgevroren. Naast de brandweer kwamen ook de politie en Rijkswaterstaat ter plaatse.

Een toevallig passerende ambulance zette zijn voertuig in een zogenaamde fend-off positie. Dit betekent dat achteropkomend verkeer onder een hoek naar de signalering van het hulpverleningsvoertuig kijkt en zo geattendeerd wordt op naderend gevaar.

Foto’s: Sander van Gils