Twee arrestaties na zware mishandeling vrachtwagenchauffeur

Twee arrestaties na zware mishandeling vrachtwagenchauffeur

Geplaatst op 5 april 2024, om 15:05 uur

RITTHEM – Een 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht op een parkeerplaats bij een horecazaak aan de Engelandweg ernstig mishandeld. Hij liep een dubbele beenbreuk op en is naar een ziekenhuis in Goes gebracht. De politie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee ter plaatse een 28-jarige man uit Kerkwijk en een 46-jarige man uit Aalst als verdachten aangehouden. Het lijkt te gaan om een conflict tussen truckers onderling.

De politie kreeg vrijdag 5 april 2024 omstreeks 00.35 uur een melding dat er een man mishandeld was op een parkeerplaats bij een koffiehuis aan de Engelandweg. Ter plaatse troffen de agenten een zwaargewonde Bulgaarse vrachtwagenchauffeur op de grond lag. Hij bleek te zijn mishandeld.

Een getuige vertelde dat hij in de cabine lag te slapen en dat rond middernacht twee personen tegen het portier klopten. Hij zag dat ze de brandblusser van zijn vrachtwagen gehaald hadden en daarmee andere trucks onderspoten. Ook werd daarmee een voorruit ingeslagen. Even later zag hij een collega gewond op de grond liggen. Hij belde direct 112 waarna eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee ter plaatse kwamen.

Aanhoudingen
Er zijn ter plaatse twee verdachten aangehouden die flink onder invloed van alcohol waren. De 28-jarige man uit Kerkwijk blies 735 ugl, de 46-jarige man uit Aalst kwam uit op 835 ugl. De aanleiding voor de zware mishandeling is nog niet duidelijk.