Aanhouding voor internationale drugssmokkel en geweldsincidenten

Aanhouding voor internationale drugssmokkel en geweldsincidenten

Geplaatst op 4 april 2024, om 11:35 uur

TILBURG – Op maandag 1 april heeft de Nationale Politie op verzoek van de Koninklijke Marechaussee een 29-jarige man aangehouden in Tilburg. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugsmokkel via luchthavens en diverse geweldsincidenten in Antwerpen.

De Koninklijke Marechaussee kwam de man op het spoor na onderzoek aan het berichtenverkeer van de gekraakte cryptoserver SkyECC. Dit betrof een versleutelde berichtendienst, waarmee gebruikers afgeschermd communiceerden.

De man wordt ervan verdacht deel te hebben genomen aan diverse groepsgesprekken, waarin hij betrokken was bij meerdere internationale drugstransporten. Deze transporten vonden plaats via onder meer de luchthavens Schiphol en Maastricht Aachen Airport, waarbij honderden kilo’s cocaïne naar Nederland werden gesmokkeld. Daarnaast wordt de man verdacht van het beschieten en het teweegbrengen van een ontploffing bij meerdere woningen in Antwerpen.

De man wordt morgen voorgeleid bij de Rechter-Commissaris in afwachting van het verdere verloop van zijn strafzaak. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.