Man (28) aangehouden voor gewelddadige overval op juwelier in 2022

Man (28) aangehouden voor gewelddadige overval op juwelier in 2022

Geplaatst op 2 april 2024, om 11:12 uur

ROOSENDAAL – Op 11 mei 2022 pleegden drie daders een gewelddadige overval bij een juwelier aan het Roselaarplein in Roosendaal. In de afgelopen weken heeft de politie via opsporingsprogramma’s zoals Opsporing Verzocht en Bureau Brabant beelden van deze overvallers vrijgegeven. Dit leidde tot succes, want dinsdag is een 28-jarige man uit Roosendaal aangehouden.

Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar met een zwaard en een vuurwapen, en vernielden ze met veel kracht de vitrines. Klanten renden weg en voelden zich bedreigd. Na de overval vluchtten de daders met bivakmutsen nog op, op twee motorscooters de hoek om over het fietspad de Laan van Brabant in. De motorscooters werden later op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal in brand gestoken. Van de daders ontbrak aanvankelijk ieder spoor.

In de opsporingsprogramma’s riep de politie op om mee te denken in het onderzoek. Dit zorgde voor veel tips en ook namen van mogelijke daders werden genoemd.