Drie aanhoudingen voor geweld tegen agenten

Drie aanhoudingen voor geweld tegen agenten

Geplaatst op 2 april 2024, om 09:17 uur

DELFT – De politie heeft drie personen aangehouden in verband met geweld tegen agenten tijdens de nieuwjaarsnacht bij de Debussyflat in Delft. De verdachten zijn drie inwoners van Delft, van 40, 39 en 16 jaar oud. Ze worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging.

Tijdens de nieuwjaarsnacht werden agenten vanuit de flat belaagd door een grote groep mensen die vuurpijlen en knalvuurwerk op hen afvuurden. Na het geweld begon de politie een onderzoek, wat resulteerde in de arrestatie van de 40-jarige en 16-jarige verdachten vorige week. Hoewel ze momenteel op vrije voeten zijn, blijven ze verdachten in de zaak. De 39-jarige verdachte heeft zichzelf op maandag 1 april gemeld op het politiebureau en zit momenteel in hechtenis.

De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.