Aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident

Aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident

Geplaatst op 31 maart 2024, om 19:57 uur

ROTTERDAM – Zondagmiddag is er een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een schietincident op de Aegidiusstraat in Rotterdam, waarbij een 22-jarige man uit Den Haag is overleden.

Vanmiddag meldde de man zich op het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij het schietincident en werd daarom meteen aangehouden. Op dit moment zit hij in beperking. Dit wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Woensdag zal de man worden voorgeleid.

Onderzoek
Er is een TGO (Team Grootschalige Opsporing) gestart om de toedracht van het schietincident te achterhalen. Dit betekent dat er minimaal 20 rechercheurs bezig zijn met het onderzoek. Ook nu na deze aanhouding gaat het onderzoek onvermoeid door en worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.