Vlaardingse loodgieter mogelijk weer doelwit, drie gewonden na brand en explosie

Vlaardingse loodgieter mogelijk weer doelwit, drie gewonden na brand en explosie

Geplaatst op 30 maart 2024, om 08:25 uur

VLAARDINGEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er een brand volgend op een explosie in een woning gelegen op de kruising van de Wilhelminastraat en Willem Beukelzoonstraat in Vlaardingen. Bij de brand raakten drie personen gewond. De explosie, die plaatsvond rond 01:45 uur, leidde onmiddellijk tot een brand waarbij de vlammen snel om zich heen grepen.

Brandweerlieden slaagden erin een persoon van het dak te redden. Drie mensen werden met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, aldus berichten van de veiligheidsregio. De verwoesting door de brand en explosie heeft het gebouw aanzienlijke schade toegebracht, met ramen die op verschillende verdiepingen vernield zijn en een interieur dat volledig is uitgebrand.

Getuigen linken de explosie aan een loodgieter uit Vlaardingen, wiens garagebox naast het getroffen huis staat en eerder het toneel was van een explosie, aldus RTV Rijnmond. De loodgieter heeft familieleden die in het nu beschadigde pand wonen. Een soortgelijk incident vond plaats begin januari in dezelfde straat, waarbij de bewoners onwetend waren over het motief achter de aanval.

Foto’s: JB Media