Tiener (14) bekent overval op tankstation

Tiener (14) bekent overval op tankstation

Geplaatst op 29 maart 2024, om 15:57 uur

DEN BOSCH – Een pas 14-jarige jongen uit Den Bosch heeft bekend dat hij afgelopen 17 februari probeerde een tankstation aan de Hambakenweg in Den Bosch te overvallen. Hij meldde zich bij de politie nadat foto’s en bewakingsbeelden van de overval door hun waren gepubliceerd, onder andere het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De indruk van de medewerkster van het tankstation was al direct dat ze te maken had met een nog jonge overvaller. De vrouw verstijfde toen de dader, die opvallend licht gekleed was, een wapen op haar richtte. Na enige aarzeling ging de dader er vervolgens zonder buit weer vandoor. Hij vluchtte te voet aan de achterzijde van het tankstation weg, waar de bewakingscamera’s hem uit het oog verloren.

Afgelopen maandag liet de politie in Bureau Brabant ook bewegende beelden zien. Kennelijk werd het de verdachte hierdoor te heet onder de voeten en besloot hij zichzelf aan te geven. Gezien zijn leeftijd werd de jongen thuis in verzekering gesteld, wat betekent dat hij de woning niet mocht verlaten. Vrijdag werd hij voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem in afwachting van verdere vervolging in vrijheid stelde.