Ontsnapt edelhert zorgt voor verbaasde blikken en zet dorp op stelten

Ontsnapt edelhert zorgt voor verbaasde blikken en zet dorp op stelten

Geplaatst op 29 maart 2024, om 15:19 uur

DRUNEN – Een ontsnapt edelhert heeft vrijdagochtend een groot deel van Drunen op stelten gezet. Het hert werd ontdekt bij een basisschool en sloeg op de vlucht nadat er een poging was gedaan om het dier te verdoven. Hij kwam uiteindelijk terecht in het centrum, waar hij dwars tussen de marktkramen door rende en het hele verkeer ontregelde.

Rond elf uur ’s ochtends wisten omstanders het hert in te sluiten. Een dierenarts probeerde het dier vervolgens te verdoven met een verdovingspijl, vertelt een medewerker van dierenambulance Brabant Noordoost. “Als het pijltje eenmaal in zijn kont zit, duurt het even voordat het begint te werken. Maar door het prikje schrok het hert en vluchtte het weg.”

Volgens een correspondent rende het dier met de verdovingspijl in zijn achterwerk door de straten van Drunen. Het dier kwam vervolgens middenin het centrum terecht. “Daar rende hij tussen de marktkramen door en langs de friettent en de bibliotheek af.” Het zorgde voor flink veel chaos, want het verkeer in de omgeving stond door het dier ook overal vast.

Omstanders hebben het dier uiteindelijk kunnen vangen en op een oprit vast gezet. Inmiddels werkte de verdoving in en viel het hert neer op de grond. Volgens de dierenambulance wordt het dier naar een hertenopvang in Helvoirt
gebracht.

Het is onduidelijk waar het dier vandaan komt. De dierenambulance denkt dat het hert uit een hertenhouderij is ontsnapt.

Foto’s: Bart Meesters