Derde lekkage gevaarlijke stoffen bij treinwagon

Derde lekkage gevaarlijke stoffen bij treinwagon

Geplaatst op 28 maart 2024, om 13:36 uur

AMSTERDAM – Donderdag kwamen de hulpdiensten opnieuw in actie voor een lekkage bij een wagon op het emplacement Westhaven. Met spoed arriveerden de brandweer, politie en ProRail ter plaatse.

ProRail-medewerkers trokken speciale pakken aan om de lekkage te verhelpen. Dit is al de derde lekkage die deze week is ontdekt. Op maandag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ook een lekkage bij Westhaven ontdekt. Het ging hierbij om lekkages van aardoliedestillaten met UN-nummer 1268, een zeer brandbare en milieugevaarlijke stof.

Op diezelfde maandag ontdekten inspecteurs ook een druppellekkage op het emplacement Westhaven. Dit betrof een lekkage van de stof Methyl-tert-butylether (MTBE, UN 2398), eveneens zeer brandbaar. De ILT-onderzoekers onderzoeken ook de oorzaak van deze lekkage. Alle wagons zijn beladen bij GES Amsterdam.

Foto’s: Michel van Bergen