Meterkast vliegt in brand, bewoners worden gewekt door rookmelder

Meterkast vliegt in brand, bewoners worden gewekt door rookmelder

Geplaatst op 27 maart 2024, om 07:44 uur

BOXTEL – De bewoners van een woning aan De Beukems in Boxtel zijn dinsdagnacht opgeschrikt door brand. Rond 0.10 uur klonk het luide alarm van een rookmelder en werden de bewoners gewekt.

In de meterkast nabij de voordeur woedde een felle brand. De bewoners wisten zich via de achterzijde van de woning in veiligheid te brengen. De brandweer doofde het vuur welke gepaard ging met de nodige rookontwikkeling. Van de meterkast bleef weinig over, netbeheerder Enexis kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Hiervoor werd korte tijd de stroom uitgeschakeld voor een gedeelte van de straat.

Ondertussen waren brandweerlieden de woning aan het ventileren met een overdruk ventilator en controleerde men de naastgelegen woningen op mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide. Ook een ambulance kwam ter plaatse om de bewoners te controleren op mogelijke rookinhalatie, uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Salvage kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de gedupeerden van de brand, dit gebeurt namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland.

Ook de politie kwam ter plaatse, de weg was geruime tijd afgesloten voor doorgaand verkeer. De brand trok het nodige bekijks van omwonenden die een kijkje kwamen nemen toen men de sirenes hoorde.

Foto’s: Sander van Gils