Auto vliegt in de brand na ongeval in tunnel

Auto vliegt in de brand na ongeval in tunnel

Geplaatst op 27 maart 2024, om 16:30 uur

VELZEN ZUID – De Wijkertunnel is woensdagmiddag enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest nadat een auto in de brand was gevlogen na een ongeval. Het ongeval vond rond kwart voor drie plaats in de Wijkertunnel op de A9. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er bij het ongeval vier voertuigen betrokken waren.

De brandweer werd opgeroepen en via de geluidsinstallatie in de tunnel werd iedereen verzocht de tunnel te verlaten via de nooduitgangen. De politie bleef voor de tunnel wachten totdat de brandweer het sein veilig gaf zodat ze ook de tunnel in mochten rijden. Omdat er brand in de tunnel was, werden beide tunnelbuizen afgesloten. De buis richting Amsterdam werd na zo’n 50 minuten weer vrijgegeven.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er één persoon gewond is geraakt en door ambulancepersoneel is opgevangen. Het is nog onduidelijk of het slachtoffer naar het ziekenhuis is vervoerd. De buis richting Alkmaar is nog afgesloten.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen