Verdachten vast na bedreiging en afpersing met handgranaat

Verdachten vast na bedreiging en afpersing met handgranaat

Geplaatst op 26 maart 2024, om 14:57 uur

OISTERWIJK – Vrijdag heeft de politie twee mannen van 37 jaar oud uit Waalwijk en Sprang-Capelle, gearresteerd wegens verdenking van bedreiging en afpersing van een 31-jarige inwoner van Oisterwijk. Het slachtoffer beweerde dat de twee mannen hem en zijn partner hadden bedreigd en geld geëist, waarbij ze dreigden met een handgranaat, vanwege vermeende betrokkenheid bij het anoniem tippen over een hennepkwekerij.

Na de aangifte heeft de recherche een grondig onderzoek ingesteld en de identiteit van de tweede verdachte achterhaald. Vrijdag zijn beide verdachten aangehouden op bevel van de officier van justitie. Ze zijn in hechtenis genomen en maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Voorlopig zijn ze op vrije voeten gesteld onder bepaalde voorwaarden, in afwachting van hun verdere vervolging voor de rechter.

De hulpdiensten benadrukken de ernst van dreigingen met explosieven, vanwege de impact en de maatschappelijke onrust die ze veroorzaken. Daarom wordt er direct na een aangifte een onderzoek gestart om de verdachten op te sporen en de dreiging te stoppen, met als uiteindelijk doel hun berechting.