Man aangehouden voor bedreigen van de burgemeester

Man aangehouden voor bedreigen van de burgemeester

Geplaatst op 26 maart 2024, om 13:13 uur

TUBBERGEN – Dinsdagochtend heeft de politie buiten heterdaad een 48-jarige man uit Albergen in zijn woning aangehouden op verdenking van het bedreigen van de burgemeester van de gemeente Tubbergen.

Na de aanhouding heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht en goederen in beslag genomen die mogelijk relevant zijn voor het lopende onderzoek. De gemeente Tubbergen heeft aangifte gedaan van de bedreiging van de burgemeester. Dergelijke bedreigingen hebben niet alleen impact op de betrokken bestuurder en zijn gezin, maar ook op de gehele samenleving.

De persoonlijke veiligheid en weerbaarheid van bestuurders zijn essentieel voor het goed functioneren van onze democratie. Om deze reden worden bedreigingen van bestuurders niet getolereerd en worden ze met prioriteit behandeld door zowel de politie als het Openbaar Ministerie.