Inbrekers op heterdaad aangehouden

Inbrekers op heterdaad aangehouden

Geplaatst op 26 maart 2024, om 12:01 uur

BRESKENS – Maandagavond om 20:50 uur merkt de bewoner van een woning aan de 2e Zandstraat in Breskens via zijn camera op dat er meerdere indringers in zijn huis zijn. Hij alarmeert onmiddellijk de politie, die ter plaatse komt.

Ondertussen ziet hij op de beelden dat verschillende personen zijn eigendommen meenemen en schade aanrichten, terwijl hij zelf op zijn werk is. Verschillende politie- en Koninklijke Marechaussee-eenheden haasten zich naar de woning. Een van de eenheden haalt de bewoner van zijn werkplek op en neemt hem mee.

In de nabije omgeving treffen agenten een man en een vrouw aan, die een tas bij zich hebben. Even later arriveert er een auto waar twee mannen uit stappen, die elkaar lijken te kennen. Na het bekijken van de beelden uit de woning worden de vier individuen gearresteerd op verdenking van diefstal in vereniging en/of openlijk geweld. Het betreft twee mannen en twee vrouwen: een 20-jarige Poolse man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, een 23-jarige man uit Sas van Gent, een 18-jarige vrouw en een 21-jarige vrouw uit Terneuzen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar de recherche de zaak verder zal onderzoeken.