13-jarige aangehouden voor zware mishandeling van 9-jarige

13-jarige aangehouden voor zware mishandeling van 9-jarige

Geplaatst op 26 maart 2024, om 16:16 uur

ZOETERMEER – Dinsdag heeft de politie een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 9-jarige jongen afgelopen zaterdag. Het incident vond plaats op het Schipluidenpad in Zoetermeer.

Na een getuigenoproep van de mishandeling op maandag, waarbij ook een signalement werd verspreid op basis van de verklaring van het slachtoffer, heeft een ouder de zoon herkend in het signalement en contact opgenomen met de politie. De verdachte heeft zichzelf dinsdag gemeld bij het bureau en zal verder worden ondervraagd.

Zaterdag rond 16.45 uur was het slachtoffer aan het spelen in de speeltuin op het Schipluidenpad toen bij een balspel een voorbijganger werd geraakt. Als reactie hierop werd het 9-jarige slachtoffer door deze persoon zo hard in het gezicht geslagen dat hij ernstig letsel aan zijn gezicht opliep en medische behandeling nodig had. De politie startte onmiddellijk een onderzoek en heeft onder andere camerabeelden in de omgeving van het incident veiliggesteld. Deze beelden worden nog onderzocht en kunnen nog niet worden vrijgegeven voor de opsporing van de verdachte.