Drie aanhoudingen na zogenaamde knuffeldiefstal

Drie aanhoudingen na zogenaamde knuffeldiefstal

Geplaatst op 23 maart 2024, om 08:43 uur

ROTTERDAM – Op dinsdag 12 maart heeft de politie een man van 37 en twee vrouwen van 44 en 46 jaar (allen zonder vaste woon en/of verblijfplaats) aangehouden voor de diefstal van een gouden ketting op Slinge. Ze zitten nog vast en worden ook verdacht van drie andere berovingen in Utrecht en Amsterdam. De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk meerdere diefstallen door het drietal.

Een 84-jarige man werd slachtoffer van de zogeheten knuffeldiefstal. De man werd door één van de verdachte om de weg gevraagd en als blijk van dank gaven de verdachten het slachtoffer sierraden en een knuffel. Tijdens het omdoen van de sieraden en de knuffel, is de gouden ketting die hij om had, gestolen.

Achteraf bleken de gegeven sieraden nep te zijn.