Drie aanhoudingen voor ontvoering

Drie aanhoudingen voor ontvoering

Geplaatst op 22 maart 2024, om 13:16 uur

DELFT – De politie heeft drie verdachten aangehouden voor een ontvoering in Egmond aan Zee. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een 42-jarige man uit Beverwijk is in november 2023 bedreigd, gegijzeld en ontvoerd door criminelen die geld van hem eisten. Hij werd op zaterdag 11 november vanaf ongeveer 18.45 uur vastgehouden in een woning in Egmond aan Zee. Bijna zes uur later namen drie mannen hem tegen zijn wil mee naar Delft in zijn eigen auto. Daar wist de man uiteindelijk te ontkomen.

In Opsporing Verzocht en Bureau Noord-Holland liet de politie beelden zien en vroeg het publiek mee te denken met deze zaak. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van een 26-jarige man uit Den Haag, een 22-jarige man uit Delft en een 21-jarige vrouw uit België.

Ondertussen gaat het onderzoek door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.