14-jarige jongen met zwaard aangehouden op Schiphol

14-jarige jongen met zwaard aangehouden op Schiphol

Geplaatst op 19 maart 2024, om 11:41 uur

SCHIPHOL – Maandagochtend heeft de Koninklijke Marechaussee een 14-jarige jongen uit Almere gearresteerd op Schiphol. Hij werd betrapt op het dragen van een zwaard van ongeveer 60 centimeter, verstopt in zijn kleding.

De arrestatie volgde na een melding van een conducteur over drie jongens die zonder geldige vervoersbewijzen en identiteitsdocumenten aan het reizen waren. De marechaussees troffen het trio aan bij de trappen van het perron naar Schiphol Plaza. Aangezien de jongens zich niet konden identificeren, werden ze meegenomen naar het bureau op Schiphol Plaza voor verder onderzoek.

Tijdens de controle op het bureau gaf een van de jongens aan dat hij een mes bij zich had. Vervolgens haalde hij een zwaard tevoorschijn uit zijn kleding, wat leidde tot zijn aanhouding.

Foto: Marechaussee