Racefietser meldt zich na tonen beelden in opsporingsprogramma’s

Racefietser meldt zich na tonen beelden in opsporingsprogramma’s

Geplaatst op 18 maart 2024, om 16:30 uur

ZOETERMEER – De politie heeft op maandag 18 maart een 39-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs aangehouden. Deze man wordt verdacht van een zedendelict op maandag 28 augustus aan de Tintlaan in Zoetermeer. De beelden van deze man, op een racefiets, werden op dinsdag 5 maart getoond in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht. De man is vandaag aangehouden nadat hij zich gemeld had.

Op maandag 28 augustus rond 18.30 uur speelden twee meisjes op straat in de omgeving van de Tintlaan en de Derde Stationsstraat in Zoetermeer. Op een gegeven moment stopte bij de twee meisjes een racefietser. De racefietser toonde vervolgens meerdere keren zijn geslachtsdeel aan de meisjes. Daarna reed de racefietser weer weg.

Aanhouding
In de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht en via sociale media werden onlangs beelden getoond van de verdachte. Na deze oproep kreeg de politie meerdere tips. Nadat hij zich gemeld had, is hij maandag 18 maart aangehouden. De man zit nog vast en wordt gehoord.