Mannen (24 en 26) aangehouden voor straatroof op parkeerplaats

Mannen (24 en 26) aangehouden voor straatroof op parkeerplaats

Geplaatst op 18 maart 2024, om 16:50 uur

AMSTERDAM – Maandagmiddag 18 maart 2024 zijn in een lopend onderzoek twee Amsterdammers van 24 en 26 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van een straatroof op 12 september 2023 op een parkeerplaats nabij flat Kikkenstein aan de Groesbeekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer is daarbij mishandeld en van zijn exclusieve horloge beroofd.

Op dinsdag 12 september 2023 tussen 16.30 en 17.00 uur wordt het slachtoffer mishandeld en met geweld van zijn exclusieve horloge beroofd. Kort daarvoor keert de man terug bij zijn auto op de parkeerplaats Kikkenstein als hij een bezoek heeft gebracht aan de naastgelegen flat. Als hij spullen in zijn kofferbak van zijn auto legt, hoort hij iemand in een versnelde pas zijn kant opkomen. Voordat hij het weet, ontvangt hij rake klappen op zijn hoofd en verschijnt er kort daarna een tweede verdachte die hem vasthoudt. Tijdens de worsteling weten de verdachten het exclusieve horloge van het slachtoffer weg te nemen en gaan ze er rennend vandoor. Het slachtoffer blijft gewond en geschrokken achter. De politie wordt gewaarschuwd en zoekt in de omgeving nog naar de verdachten. Helaas worden ze niet meer aangetroffen.

Aanhouding
De aangehouden verdachten kwamen in beeld na een intensief rechercheonderzoek. Dankzij de inzet en expertise van de politie-experts, waaronder Forensische Opsporing, konden de verdachten uiteindelijk worden opgespoord en aangehouden.