Trein ramt auto op spoorwegovergang

Trein ramt auto op spoorwegovergang

Geplaatst op 14 maart 2024, om 11:43 uur

IJSSELMUIDEN – Op donderdag heeft er op de spoorwegovergang bij de Sonnenbergweg in IJsselmuiden een botsing plaatsgevonden tussen een trein en een auto. De bestuurder van de auto wist zichzelf in veiligheid te brengen zonder verwondingen op te lopen. De trein, die vanuit Zwolle kwam, kon de Mini Cooper niet ontwijken en botste erop.

De auto liep zware schade op en werd naast het spoor bij de overgang neergezet. De trein kwam een stuk verder tot stilstand. Aan boord waren ongeveer dertig passagiers, die allemaal de trein hebben verlaten en per bus naar een ander station worden vervoerd.

Als gevolg van het ongeval is het treinverkeer op de lijn tussen Zwolle en Kampen, bekend als het Kamperlijntje, tijdelijk onderbroken. Vervoersbedrijf Keolis-Blauwnet geeft aan dat de dienstregeling naar verwachting niet eerder dan 13.30 uur hervat zal worden.

Foto’s: Persbureau Heitink