Overval op Eyecare optiek

Overval op Eyecare optiek

Geplaatst op 14 maart 2024, om 12:40 uur

AMSTELVEEN – De politie is donderdagochtend een groot onderzoek gestart na een overval op een optiek in Amstelveen. Even na half elf werd de Eyecare optiek aan de Van der Hooplaan door twee mannen overvallen. Na hun daad ging het tweetal op de vlucht.

De politie is direct een grote zoekactie gestart. Ondermeer burgernet en een politiehelikopter werden bij de zoekactie ingezet. Ondermeer op de snelweg A9 bij Schiphol-Oost stond de KMar in kogelwerende vesten langs de weg te posten. Boven het gebied heeft lange tijd de helikopter gecirkeld opzoek naar de daders.

De politie bracht gelijk een Burgernet-melding naar buiten met hun signalement. Beide hebben een donkere huidskleur en zijn rond de 20 jaar oud. De droegen een zwarte jas met capuchon en beide een donkere broek. Een van hen had een Aldi supermarkttas bij zich.

Het gebied voor de optiek is afgezet en de Forensische Opsporing doet onderzoek en stelt alle sporen veilig.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen