Man aangehouden in zaak dodelijk schietincident nieuwjaarsdag

Man aangehouden in zaak dodelijk schietincident nieuwjaarsdag

Geplaatst op 14 maart 2024, om 20:30 uur

CAPELLE AAN DE IJSSEL – De politie in België heeft een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 27-jarige Jenik Brito. Hij kwam op Nieuwjaarsdag 2024 door een schietincident om het leven op de Rietbaan in Capelle aan den IJssel.

Na een bezoek aan een besloten feest werd zijn auto onder vuur genomen. Zijn auto kwam tientallen meters verderop tot stilstand. Omstanders en ter plaatse gekomen politiemensen probeerden het slachtoffer nog te reanimeren maar dit mocht niet meer baten.

Omdat er indicaties waren dat deze verdachte mogelijk in België verbleef, werd nauw samengewerkt met de Belgische autoriteiten. Inmiddels is overlevering gevraagd van de 26-jarige Rotterdammer. Naar zijn rol bij de dood van het slachtoffer wordt verder onderzoek gedaan.