Derde hennepplantage opgerold na wijkmeting door energieleverancier

Derde hennepplantage opgerold na wijkmeting door energieleverancier

Geplaatst op 14 maart 2024, om 20:50 uur

AMSTERDAM – Op de Andersensingel in Amsterdam-Zuidoost is op dinsdag 12 maart 2024 een hennepkwekerij in de kruipruimte van een woning aangetroffen. Een 53-jarige Amsterdammer wordt verantwoordelijk gehouden voor deze plantage.

Na een melding van een energieleverancier – naar aanleiding van een wijkmeting – start de recherche een intensief onderzoek. Daar treffen ze een hennepplantage aan in de kruipruimte onder de woning aan de Andersensingel in Amsterdam-Zuidoost. Na de afsluitplaat van de kruipruimte te hebben verwijderd blijkt er een in werking zijnde plantage te zijn. Om de kwekerij van stroom te voorzien was een illegale stroomvoorziening aangelegd. De politie heeft 200 planten uit het pand weggehaald. Deze zijn vernietigd.

Derde plantage
De plantage aan de Andersensingel is de derde binnen een tijdbestek van een maand die wordt opgerold in de wijk Venserpolder. De twee andere opgerolde plantages bevonden zich beide aan de Barbusselaan Voor de plantage op één van beide adressen mag een 44-jarige Amsterdammer zich verantwoorden voor het kweken van 223 hennepplanten. Het onderzoek naar een verdachte op het tweede adres in de Barbusselaan gaat onverminderd door. Hier zijn 81 hennepplanten aangetroffen.

Foto: Archief