Politie zoekt tweede verdachte overval telecommunicatiewinkel

Politie zoekt tweede verdachte overval telecommunicatiewinkel

Geplaatst op 11 maart 2024, om 14:45 uur

AMSTERDAM – Zondag overvallen twee mannen een winkel aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Medewerkers worden hierbij bedreigd met een vuurwapen en nemen de verdachten goederen weg. De twee verdachten verlaten hierna het pand waarbij ze buiten op de politie stuiten. Een 25-jarige Amsterdammer wordt daarbij aangehouden en de andere verdachte weet te ontkomen. Niemand raakt bij de overval gewond. De recherche zoekt getuigen van deze overval op klaarlichte dag.

Rond 12.30 uur belt een getuige de politie dat er een overval gaande is bij een telecommunicatiewinkel aan de Kinkerstraat. Op datzelfde moment trekken omstanders op straat – die de overval zien gebeuren- de aandacht van een passerende motoragent. Kort daarvoor komen de twee mannen de winkel binnen en bedreigen het aanwezige personeel met een vuurwapen. Het duo graait spullen bij elkaar en eist medewerkers goederen af te staan. Als de overvallers met de buit het pand verlaten en de medewerkers verbouwereerd achterlaten, stuiten ze op de motoragent. Deze beveelt ze te blijven staan en lost een waarschuwingsschot. Als de verdachten hier geen gehoor aan geven, zet hij te voet de achtervolging in en weet daarbij de 25-jarige verdachte aan te houden in de Bellamydwarsstraat. De tweede verdachte weet hierbij te ontkomen en wordt voor het laatst gezien in de richting van de Jan Hanzenstraat. Buitgemaakte goederen en een vuurwapen worden op straat aangetroffen.

Agenten en een politiehelikopter zochten nog naar de tweede overvaller maar hij wordt helaas niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte 2:
– Man;
– Donkere getinte huidskleur;
– Volledig in het zwart gekleed,
– Mondkapje;
– Handschoenen.