Grootschalige verkeerscontrole op alle toegangswegen een succes

Grootschalige verkeerscontrole op alle toegangswegen een succes

Geplaatst op 11 maart 2024, om 14:25 uur

FLEVOLAND – Op vrijdagavond organiseerde de politie samen met de Douane, Belastingdienst en de Koninklijke Marachaussee een grootschalige verkeerscontrole. Op maar liefst acht plekken werd het verkeer van- en naar Flevoland gecontroleerd op ondermijnende criminaliteit.

Van 20.00 tot 24.00 uur werd op alle toegangswegen van Flevoland, behalve de Noordoostpolder, het verkeer gecontroleerd. De acht controleposten waren ingericht in de buurt van de Hollandse Brug en de Stichtse Brug bij Almere, de Nijkerkerbrug bij Zeewolde, het Aquaduct Veluwemeer bij Harderwijk, de Elburgerbrug bij Elburg, de Roggebotbrug bij Dronten, de Ketelbrug bij Nagele en de Markerwaarddijk bij Lelystad. Voertuigen in de buurt van die controleposten werden op de weg geselecteerd met een ANPR-camera en vervolgens door motoragenten meegenomen naar de controleplaats. In totaal waren zo’n 250 tot 300 agenten en medewerkers van partners op de been vrijdagavond.

Uiteindelijk zijn meer dan dertigduizend voertuigen gescand en ruim tweehonderd voertuigen uitgebreid gecontroleerd. Bij veel bestuurders was gelukkig alles in orde, maar niet iedereen kwam door de test. Zo reden elf bestuurders onder invloed van drugs en/of alcohol, zeven zonder (geldig) rijbewijs en twee met gestolen kentekenplaat. Negen voertuigen waren niet op naam geregistreerd en werden in beslag genomen. Zes personen werden aangehouden, omdat zij gesignaleerd stonden voor onder andere het nog moeten afstaan van DNA.

De aanwezige partners zijn ook druk geweest op vrijdagavond. De Douane en Koninklijke Marachaussee hebben de politie ondersteunt bij het opsporen van verdachte signalen. De Belastingdienst inde ruim 117.000 euro aan openstaande belastingschulden en nam 13 voertuigen in beslag.