Politie houdt verdachten aan voor explosies bij winkelcentrum

Politie houdt verdachten aan voor explosies bij winkelcentrum

Geplaatst op 6 maart 2024, om 09:56 uur

ARNHEM – De politie heeft op dinsdag 5 maart drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het plaatsen of laten afgaan van explosieven in een winkelcentrum in Arnhem in juni vorig jaar. Het gaat om een 18- en 19-jarige man uit Hoofddorp en een 18-jarige man uit Amsterdam. De drie verdachten zitten voorlopig nog vast.

Op 8 juni 2023 werden er ook explosieven geplaatst in het Winkelcentrum Elderveld. Deze konden door de EOD worden verwijderd. Een dag later, op 9 juni, zijn er daadwerkelijk explosieven tot ontploffing gebracht. Hierbij liepen meerdere horecagelegen schade op.

Het onderzoek naar dit incident en de explosies loopt nog.