Gasfles zorgt voor explosie in bestelbus

Gasfles zorgt voor explosie in bestelbus

Geplaatst op 5 maart 2024, om 10:11 uur

BREDA – Op dinsdagochtend vond er een explosie plaats in een bestelbus op de Konijnenberg in Breda. De explosie werd vermoedelijk veroorzaakt door een gasfles die in de laadruimte stond. Naast gasflessen waren er ook onderdelen geladen die doorgaans gebruikt worden door loodgieters of installateurs.

Op het moment van de explosie stond de chauffeur van de bestelbus voor verkeerslichten en zette hij de radio aan. Deze actie leidde hoogstwaarschijnlijk tot een vonk die de explosie veroorzaakte. De chauffeur liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestelbus is aanzienlijk beschadigd door de explosie.

Andere auto’s in de nabijheid van de explosie zouden ook schade hebben opgelopen. Gelukkig bleven de bestuurders van die voertuigen ongedeerd.

Foto’s: Tom van der Put