Meerdere aanhoudingen bij grote politie-inval op woonwagenkamp

Meerdere aanhoudingen bij grote politie-inval op woonwagenkamp

Geplaatst op 5 maart 2024, om 09:51 uur

NEERBEEK – Dinsdagochtend heeft de politie bij doorzoekingen in vier woningen op het woonwagenkamp aan de Spaubeekerstraat een actieve hennepkwekerij ontdekt. Naast de kwekerij vonden de agenten ook wapens en werd er illegaal stroom afgetapt.

Vier verdachten uit Beek, twee vrouwen (26 en 47 jaar oud) en twee mannen (21 en 53 jaar oud), zijn gearresteerd op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. De politie bezocht de panden als onderdeel van een lopend onderzoek naar ondermijnende activiteiten. Tijdens de doorzoekingen trof men een operationele hennepkwekerij aan, evenals zes kilo hennep. Ook werden een boksbeugel, een stroomstootwapen, traangas, twee jachtgeweren en een vuurwapen met bijbehorende munitie in beslag genomen, en werd er diefstal van stroom geconstateerd.

Enexis en gemeentelijke handhavers van Beek sloten zich aan bij de actie. Het onderzoek naar de zaak is nog gaande.

Foto’s: Orange Media