Asielzoeker die vier meisjes (11) aanrandde in zwembad hoeft cel niet in

Asielzoeker die vier meisjes (11) aanrandde in zwembad hoeft cel niet in

Geplaatst op 5 maart 2024, om 18:29 uur

ZANDVOORT – De 29-jarige Syrische asielzoeker die vorig jaar vier 11-jarige meisjes heeft aangerand in een zwembad in Zandvoort, zal niet worden opgesloten, zo meldt het Noordhollands Dagblad dinsdag. De rechter heeft hem een veel mildere straf opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een celstraf van vier maanden geëist tegen de verdachte. Hoewel de rechter de aanrandingen heeft vastgesteld, heeft hij toch een veel mildere straf uitgesproken. De verdachte kreeg een geheel voorwaardelijke celstraf van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar, en een werkstraf van zestig uur. Het vonnis viel bovendien lager uit omdat de asielzoeker geen strafblad heeft en voor het eerst in de fout is gegaan. De aanrandingen vonden plaats in februari vorig jaar tijdens een kinderfeestje in Aqua Mundo, het zwemparadijs van Center Parcs in Zandvoort. Meerdere meisjes werden door de verdachte betast of in hun billen geknepen. Bij één meisje zou de man zijn benen om haar middel hebben geklemd en zijn geslachtsdeel tegen haar heup hebben geduwd. De aanranding heeft nog steeds grote impact op het 11-jarige meisje.

De ouders van de vier 11-jarige meisjes hebben aangifte gedaan van aanranding, maar in totaal hebben tien meisjes en vrouwen bij het zwembad melding gemaakt van betasting door de verdachte. De verdachte zelf heeft via zijn tolk verklaard dat hij niemand opzettelijk heeft aangeraakt. Hij heeft ook aangegeven dat hij niet op vrouwen valt. Op basis van verklaringen van de slachtoffers en camerabeelden uit het zwembad heeft de rechtbank echter een heel andere conclusie getrokken.