Man aangehouden na poging huis van buren in brand te steken

Man aangehouden na poging huis van buren in brand te steken

Geplaatst op 2 maart 2024, om 10:21 uur

BERGEIJK – Aan de Koningin Julianastraat in Bergeijk is vanmorgen een man in zijn woning aangehouden.

De man zou in de ochtend het hekje van de buren kapot getrapt hebben en een tod met brandbare vloeistof in de brievenbus geduwd hebben. De politie onderhandelaars hebben meer dan een uur op hem ingepraat om hem uit zijn eigen huis te krijgen maar tevergeefs. Ondertussen heeft de brandweer enkele gaatjes in de woning geboord om eventuele brandbare stoffen te detecteren. Om de woning rook het namelijk naar brandbare stoffen.

In de woning werd geen verhoogde dosering aangetroffen. Toen heeft de politie uiteindelijk zelf toegang verschaft tot de woning door het inslaan van de raam. Daar werd de man aangetroffen en aangehouden. De omgeving zou al langer overlast ervaren van de bewoner.

De man is aangehouden en meegenomen.

Foto’s: Rico Vogels