Grote brand legt woning in de as, bewoner gewond naar ziekenhuis

Grote brand legt woning in de as, bewoner gewond naar ziekenhuis

Geplaatst op 2 maart 2024, om 16:48 uur

BLADEL – Op de Stijn Streuvelslaan in Bladel heeft zaterdagmiddag een hevige brand gewoed. De vlammen, die zich voornamelijk op het dak van twee huizen bevonden, leidden tot een snelle evacuatie van alle bewoners.

Eén persoon is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur, dat rond 14.30 uur ontstond, lijkt te zijn begonnen in de carport van de woning aan de rechterzijde en sloeg vervolgens over naar het naastgelegen huis. De brandweer was snel ter plaatse met twee blusvoertuigen en schaalde kort daarna op door een derde voertuig en een extra voertuig voor bluswater in te zetten.

Tegen 16.15 uur was de brand onder controle, hoewel de brandweer nog bezig was met nablussen meldt het Eindhovens Dagblad. Beide woningen hebben ernstige schade opgelopen door de brand, en een derde woning is beschadigd door rook en water. Een bewoner heeft lichte verwondingen opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand heeft veel aandacht getrokken van buurtbewoners.

Foto’s: Rico Vogels