Dode man aangetroffen na grote woningbrand

Dode man aangetroffen na grote woningbrand

Geplaatst op 2 maart 2024, om 16:57 uur

LANDGRAAF – In Landgraaf is zaterdagochtend een man om het leven gekomen bij een woningbrand. Een brandweerwoordvoerder meldt dat de man bezig was met kluswerkzaamheden in het huis dat hij recent had gekocht toen het incident plaatsvond. De brand ontstond rond 10 uur op de zolder van een hoekhuis aan de Groenstraat. Tijdens de brand werd een man waargenomen die korte tijd uit een zolderraam hing, waarna hij uit het zicht verdween weet De Limburger.

Na het blussen van de brand trof de brandweer het lichaam van de man aan. De zijmuur van de woning is echter zo onstabiel dat dit het bergen van het lichaam compliceert. De politie heeft de identiteit van de man nog niet vrijgegeven. Forensisch onderzoekers zijn bezig met het onderzoeken van zowel de identiteit van het slachtoffer als de oorzaak en omstandigheden van de brand.

Buren hebben aangegeven dat het huis enkele maanden geleden werd aangekocht door een man uit Dordrecht, die nog niet officieel op dit adres stond geregistreerd. Hij zou het huis, gelegen op de hoek van de Groenstraat en de Europaweg-Noord, regelmatig bezoeken om renovatiewerkzaamheden uit te voeren. Het lijkt erop dat hij daar ook zaterdagochtend mee bezig was toen het tragische voorval zich voordeed, met de intentie om naar het huis te verhuizen zodra de verbouwing afgerond was.

Kort na de melding escaleerde de brandweer de situatie naar een middelgrote brand en werd er een traumateam opgeroepen dat per helikopter ter plaatse kwam.

Foto’s: Orange Media