Twee verdachten aangehouden na ontvoering en gijzeling

Twee verdachten aangehouden na ontvoering en gijzeling

Geplaatst op 29 februari 2024, om 10:20 uur

EINDHOVEN – Op donderdagochtend heeft de politie een man en een vrouw gearresteerd in Eindhoven op verdenking van betrokkenheid bij een gijzeling en ontvoering in dezelfde stad. Het 24-jarige slachtoffer liep lichte verwondingen op tijdens het incident. Het lijkt erop dat het voorval verband houdt met een zakelijk geschil dat het slachtoffer heeft met enkele individuen.

Op de avond van 3 februari betrad de 24-jarige man samen met zijn vriendin een woning aan de Violierstraat in Eindhoven. In de woning waren meerdere personen aanwezig. Bij hun poging om de woning te verlaten, werden ze gedwongen om terug te keren naar binnen. Daarna werd er geld geëist van het slachtoffer. De vriendin mocht na een eerste betaling vertrekken, maar het slachtoffer werd achtergehouden en later in een auto meegenomen. Tijdens de rit werd hij onder dreiging van een vuurwapen gedwongen om op verschillende locaties om geld te vragen.

De 24-jarige man en de 30-jarige vrouw uit Eindhoven zijn donderdagochtend vroeg gearresteerd na uitgebreid onderzoek door de recherche in de afgelopen weken. De verdachten kwamen tijdens het onderzoek naar voren als mogelijke betrokkenen. Ze zijn momenteel in hechtenis en worden ondervraagd over hun rol bij de gijzeling en ontvoering. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.