Poging tot explosie bij woning ondanks aanwezigheid beveiligingscamera

Poging tot explosie bij woning ondanks aanwezigheid beveiligingscamera

Geplaatst op 29 februari 2024, om 10:00 uur

VLAARDINGEN – Bij een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen heeft iemand geprobeerd een explosief tot ontploffing te brengen. In de nacht van woensdag op donderdag werd een steen door een raam van de woning gegooid.

Rond 02:00 uur werd vervolgens een explosief naar binnen gegooid, maar dit detonatie mislukte. Een week eerder, op hetzelfde adres, ontplofte er wel een explosief. Dit resulteerde in een rookvulling van de portiek, waardoor tijdelijke evacuatie nodig was. Als reactie op deze gebeurtenis werd vorige week donderdag een extra beveiligingscamera in de straat geïnstalleerd.

Het onderzoek naar deze incidenten is nog in volle gang.